2017-01-20 2017 års uppsatsjury utsedd

För tredje året i rad arrangerar Headlight International uppsatstävlingen ”Mångfald i näringslivet” för ekonomistudenter på universiteten i Uppsala, Stockholm och Linköping samt Handelshögskolan i Stockholm.
Vi är stolta över att redan nu kunna presentera den mycket namnkunniga juryn som i sommar kommer att bedöma de nominerade uppsatserna:

Anki Kling, Konsult och grundare av Styrelsebalans samt HR-direktör Eniro
Anki grundade Styrelsebalans, en organisation som arbetar för att skapa samhällsdebatt och förståelse för att det är en vinst att ha balanserade styrelser och ledningar. Anki är sedan ett år tillbaka HR-direktör på Eniro och dessförinnan har hon under de senaste 20 åren jobbat som HR-chef i bolag såsom SAS och Axel Johnsson International.

Monica Westerberg, Mångfaldschef på Skanska Sverige
Monica är mångfaldschef på Skanska, ett av Sveriges ledande bygg- och projektutvecklingsbolag som jobbar målmedvetet med mångfald och inkludering. Hon kommer närmast från TNS Sifo där hon arbetat som chef, seniorkonsult och affärsutvecklare. Hon har stor erfarenhet av mångfaldsarbete och har bland annat hjälpt kunder att mäta mångfald och inkludering samt dess koppling till strategi, ledarskap och förändringsarbete.

Pär Larshans, Hållbarhetschef på Ragn-Sells
Pär är hållbarhetschef på renhållnings- och återvinningsföretaget Ragn-Sells. Dessförinnan var han hållbarhetschef på hamburgerkedjan Max där han bl a jobbade mycket för en arbetsmarknad där alla får plats. Pär är en eldsjäl som under många år bedrivit arbete inom mångfald och hållbarhet och sitter dessutom i styrelsen för Sverige för UNHCR.

Maria Branestam, HR-direktör Martin & Servera
Maria är HR-direktör på restaurang- och storköksleverantören Martin & Servera. Martin & Servera är ett svenskt familjeägt företag, som ägs gemensamt av Axel Johnson AB och familjen Oldmark. Förutom rollen som HR-direktör driver hon ett förändringsarbete för att skapa ett inkluderande arbetssätt hos samtliga chefer och medarbetare. Tidigare har Maria haft HR-chefsroller på både Nordea och Telge. Maria har många års erfarenhet av att jobba med mångfald i näringslivet, i både privat och offentlig sektor.

Michael Östervall, Partner Headlight International
Michael är sedan 6 år tillbaka partner på Headlight International och har i närmare 20 år jobbat med rekrytering. Michael har en bred erfarenhet från styrelse- och ledningsgruppsrekrytering, samt från management assessment. Dessförinnan har Michael en bakgrund ifrån konsult- och utbildningsbranschen och arbetade då framförallt med kompetensutveckling, samt grupp- och ledarutveckling.